Otvoren poziv za „EuroChange Makers“ mentorski dan

U subotu 30. oktobra biće organizovan jedinstven mentorski dan na kome će kreativni timovi dobiti priliku da uz stručnu podršku razviju svoje ideje, razmene iskustva i povežu se sa grupama koje dele slična interesovanja.

Poziv za učešće otvoren je za šestočlane timove koji bi voleli da predstave svoja kreativna rešenja za probleme sa kojima se suočava Evropa nakon pandemije COVID19.

Ukoliko ste razgovarajući sa društvom, kolegama i koleginicama na fakultetu, saradnicima i saradnicama na poslu, treningu ili klubu, došli na ideju kako da neki segment svakodnenvog života unapredite, promenite, kreirate drugačije, na pravom ste mestu!

Ideje mogu biti iz 3 oblasti:

  1. “Zelena rešenja” – Predlozi za zeleniju Evropu, zdraviju životnu sredinu i održivi razvoj,
  2. Digitalna rešenja – Predlozi aplikacija ili sajtova koji bi se bavili poboljšanjem rada postojećih sistema ili kreirali nova digitalna rešenja za problem koji ste primetili,
  3. Socijna inkluzija – Predlozi i ideje sajtova, platformi i slično, koji bi omogućili bolje funkcionisanje društva i različitih manjih društvenih zajednica.

Prijava je vrlo jednostavna!

U prvom koraku okupite tim od 6 osoba starijih od 18 godina koje ste zainteresovali i koji žele sa vama da rade na razvoju rešenja koje ste osmislili. Zatim snimite kratak video (telefonom ili kamerom, ne duži od 1 minuta) u kome ćete ukratno predstaviti ideju vaše grupe i kako mislite da će njega realizacija pomoći u rešavanju problema koji ste izdvojili. Proverite da li su svi iz tima slobodni da u subotu 30. oktobra zajednički učestvujte na radionicama u online formatu i popunite prijavu! Obrazac za prijavu možete pronaći OVDE.

Mentorski dan predviđeno je da traje od 10 do 15 časova. Osim stručne podrške u razvoju vaših rešenja, dobićete priliku da isprobate predstavljanje ideje koju ste osmislili drugim grupama, bolje upoznate svoj tim, kroz praktičan rad uvežbate podelu zadataka i zanimljiva rešenja za predstavljanje ideje široj javnosti.

Poziv je otvoren za timove iz svih gradova. Krajnji rok za prijavu je 29.10.2021. do 23.59!

Tim čiju ideju mentori i mentorke budu ocenili kao najbolju, dobiće priliku da tokom leta 2022. godine otputuje u Bukurešt (Ruminija) i predstavi svoje rešenje grupama iz 16 evropskim zemalja.

Mantorski dan organizuju „Inženjeri zaštite životne sredine“ u saradnji sa Omladinskim savezom udruženja „Novi Sad Evropska prestonica mladih – OPENS“. Aktivnost je deo međunarodnog projekta „EuroChange Makers“ koji „Inženjeri zaštite životne sredine“ sa partnerskom organizacijom GEYC (Rumunija) realizuje pod pokroviteljstvom Evropske Unije.

Više informacija o projektu može se pronaći OVDE.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Lidiji Pribelji putem mejla lidija@activity4sustainability.org ili teleofnom na broj 063 1769856.