Poziv za učešće na projektu “EuroChange Makers“

Ukoliko imaš više od 18 godina, radoznao/la si i motivisan/a da istražiš svoju zajednicu i kamerom zabeležiš razmišljanja vršnjaka ili sugrađana i sugrađanki o različitim temama vezanim za budućnost Evrope nakon pandemije COVID19, pozivamo te da se uključiš u naš projekat – „EuroChange Makers“!

Ideja nam je da odaberemo šest osoba koje su spremne da se upoznaju sa projektima koji se u Srbiji sprovode uz podršku Evropske unije i da ih predstave u formi kratkih video postova na društvenim mrežama:

– 3 posta u vidu kratkih video intervjua u kojima se kratko opisuje projekat koji su odabrali uz hashtag #euroCMinmyregion i #euroCM

– 3 posta na kojima je zabeležena diskusija o izazovima sa kojima se trenutno suočava Evropa kao i kakva je njena budućnost uz hashtag #euroCMvox i #euroCM

– 3 posta na kojima je zabeležena diskusija sa najmanje 10 osoba različitog životnog iskustva o temama koje se tiču budućnosti Evrope i njihovim potencijalnim rešenjima uz hashtag #euroCMmysay i #euroCM

Izabrani učesnici i učesnice, video postove trebalo bi da objave na svojim ličnim profilima na društvenim mrežama, uz gore navedene hashtag-ove. Video materijale bi trebalo objaviti na društveim mrežama najkasnije do 12.11.2011.

Na kraju projekta, uz nova iskustva i znanja koja će steći, svih šest učesnika i učesnica biće nagrađeno vaučerima u vrednosti od 6000 din za kupovinu tehničke opreme u Gigatron radnjama.

Prijava za učešće je veoma jednostavna! Potrebno je popuniti online formular koji možete pronaći OVDE.

Rok za prijavu je petak 22.10.2021. do 23:59h. 

Za učešće u projektu nije potrebno da imate predzanje vezano za Evropsku Uniju i projekte koji se uz njihovu podršku sprovode. EU Info Point u Novom Sadu za osobe koje budu izabrane organizovaće uvodno predavanje.

Ukoliko nemate prostor i opremu za rad na vašim video materijalima, EU Info Point omogućiće učesnicima i učesnicama korišćenje njihovog prostora i opreme u dogovorenim terminima.

Projekat „EuroChange Makers“ sprovode „Inženjeri zaštite životne sredine“ (Novi Sad) pod pokroviteljstvom Evropske Unije, zajedno sa partnerskom organizacijom GEYC (Rumunija) i još 16 organizacija iz 17 evropskih zemalja.