Više od četiri tone papira sakupljeno na jesenjoj akciji „Zamenite stari papir za sadnice“

Osme godine za redom na manifestaciji Novosadska jesen udruženje Inženjeri zaštite životne sredine je usprešno sprovelo akciju „Zamenite stari papir za sadnice“ u cilju podizanja svesti građana o značaju reciklaže.

Od 24. do 26. oktobra svi zainteresovani su imali prilike da na štand udruženja donesu stari papir i na svakih 10 kg papira dobiju sadnicu cveća, a za svakih 60kg dobiju sadnicu drveta. Više od 4000kg papira je sakupljeno za vreme trajanja akcije, a sav prikupljeni papir je prosleđen operateru na reciklažu. Na ovaj način je sačuvano oko 68 stabala drveća starosti između 15 i 20 godina.

Fotografija:Dejan Budić

Više od 80 građana i građanki se odazvalo akciji, kao i nekoliko obrazovnih institucija, preduzeća: vrtić „Kalimero“, grupa Leptirići; vrtić „Guliver“; kompanija „Voda Jazak“; SANO; vrtić „Pčelka“, Kulpin; FTN Novi Sad; Klinika za psihijatriju; škola „Svetozar Miletić“ u Titelu, Loku i Vilovu; Pokret gorana Vojvodine; škola“Prva vojvođanska brigada“, vrtić Boško Buha; škola „Toza Marković“, kao i mnogi drugi koji su doprineli ovom rezultatu.

Udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine” zahvaljuje se svima koji su se uključili i doprineli da se akcija uspešno realizuje.