Omladinska razmena „Reci DA za raznolikost“

U sklopu višegodišnjeg projekta „Gradimo međunarodne mostove“ (Building interenational bridges) u organizaciji omladinskog centra Kosmos iz Ključa, Bosna i Hercegovina, sprovodi se omladinska razmena „Reci DA za raznolikost“ (Say YES for diversity) u Izmiru u Turskoj u periodu od 16. do 25. novembra, pod pokroviteljstvom Erazmus plus programa Evropske Unije.

Cilj projekta je motivisanje mladih da aktivno doprinesu stvaranju tolerantnijeg, inkluzivnijeg, i društva koje poštuje ljudska prava.Mladi iz Nemačke, Bosne i Hercegovine, Italije, Crne Gore, Turske i Srbije će promovisati interkulturalnu komunikaciju kako bi sprečila radikalizaciju mladih kroz razne radionice koje uključuju igru, ples, teatar, kratke filmove, vizuelnu umetnost i veb dizajn. Takođe ćemo iskoristiti ovu priliku da promovišemo višegodišnji projekat „Erazmus plus otvara vrata“ koji ima za cilj unapređenje Erazmus plus programa u zemljama Zapadnog Balkana, prosleđujući preporuke i zaključke donosiocima odluka.

Učesnici će unaprediti svoja znanja na polju ljudskih prava, tolerancije, inkluzije, saznati više o stereotipima, predrasudama, šta je to kulturalni identitet i kulturalna raznovrsnost. Pored toga imaće priliku da naprave zajedničku lokalnu aktivnost za mlade u Izmiru koristeći metode koje su tokom razmene naučili.

Profil učesnika/ce:

-aktivno učestvuje u lokalnim omladinskim kampanjama, projektima ili radionicama

-zainteresovan/a da istražuje o kulturalnoj raznolikosti i ljudskim pravima

-zainteresovan/a za veb dizajn, teatar, kratke filmove, ples i vizualnu umetnost

-zainteresovan/a za probleme izbeglica i migranata ili je sam/a jedan od njih

-ima između 18 i 30 godina

-govori Engleski jezik

Prevoz učesnika razmene će biti refundiran u ukupnom iznosu do 275 evra po osobi nakon završetka omladinske razmene i slanja putnih karata organizatoru.

Hrana i smeštaj su pokriveni. Učesnici će biti smešteni u hotelu „Beyond hotel“, više o tome kako doći do hotela od aerodroma možete videti u prilogu OVDE.

Detaljan plan aktivnosti po danima možete videti u prilogu OVDE. Takođe, biće organizovana ekskurzija. U tom slučaju može biti organizovana i poseta muzejima ali na trošak učesnika. Radni jezik je Engleski.

Zdravstveno osiguranje nije pokriveno programom i učesnici će sami morati da obezbede osiguranje za vreme trajanja projekta.

Prijavljivanje za omladinsku razmenu je otvoreno do 30.10.2019. a selekcija učesnika će biti do 02.11.2019. godine.

Prijavni formular za omladinsku razmenu „Say YES for diversity“ možete popuniti na linku OVDE.

Inženjeri zaštite životne sredine
tel/fax: +381 21 633 57 52
e-mail: izzsns@yahoo.com, izzsns@gmail.com
FB: Inženjeri zaštite životne sredine – Environment Engineering Group
https://www.activity4sustainability.org

Pocetna


http://www.oplanetise.com