Trening za unapređenje metodologije Izveštaja iz senke

Članovi i članice Koalicije 27 imali su priliku da razmene iskustva i unaprede svoja znanja na treningu koji je održan u Sremskim Karlovcima 19. i 20. septembra.

Cilj skupa bio je unapređenje metodologije pripreme „Izveštaja iz senke Koalicije 27“, redovne publikacije kojom organizacije civilnog društva zainteresovanu javnost obaveštavaju o kritičkom osvrtu na napredak Srbije u pripremi za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji, u delu koji se odnosi na poglavlje 27 – životna sredina.

Predavači koji su podelili svoja znanja sa učesnicima i učesnicama bili su: Dragiša Mijačić – Institut za teritorijalni ekonomski razvoj, Slobodan Minić – Fiskalni savet, Bojan Erak – Beogradski centar za bezbednosnu politiku i koalicija PrEUgovor i Siniša Mitrović – Privredna komora Srbije.

Koalicija 27 predstavlja platformu za zajedničko učešće organizacija civilnog društva u procesu usvajanja standarda i vrednosti Evropske unije u oblasti zaštite životne sredine u Republici Srbiji.

Formirana je 2014. godine, a trenutne organizacije-članice su: Alternativa za bezbednije hemikalije, Beogradska otvorena škola, Centar za ekologiju i održivi razvoj, Centar za unapređenje životne sredine, Climate Action Network Europe, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, GM Optimist, Jedan stepen Srbija, Mladi istraživači Srbije, Svetska organizacija za prirodu i Udruženje “Inženjeri zaštite životne sredine”.