Razmena iskustava sa kolegama iz Albanije

Predstavnici organizacije iz Skadra „Albanian Alps Alliance“ tokom boravka u Novom Sadu u sredu 19. septembra posetili su i „Inženjere zaštite životne sredine“.

U prvom delu susreta, u prostorijama udruženja razgovarano je o aktuelnim projektima, aktivnim mrežama koje deluju o regionu u oblasti zaštite životne sredine, ali i problemima sa kojima se suočavaju organizacije civilnog društva u obe zemlje.

Goste su posebno interesovala pitanja finansiranja zaštite životne sredine, gde im je prezentovan sajt koji su „Inženjeri“ pokrenuli prošle godine – nsekodinar.rs, kao i sistemi za merenje i praćenje nivoa zagađenja na lokalnom i republičkom nivou.

Tokom drugog dela sastanka, kolege iz Albanije posetile su učesnike i učesnice međunarodnog volonterskog kampa „Dobar za život“, u okviru koga se uređuje zelena površina u neposrednoj blizini buduće Kulturne stanice „Svilara“.

Sastanak predstavnica dve organizacije realizovan je u okviru projekta  “ALTER – Active Local Territories for Economic development of Rural Areas“ koji sprovodi „Centar za demokratski razvoj EUROPOLIS“.