Počeo međunarodni volonterski kamp „Dobar za život“

Ovogodišnji, peti po redu, međunarodni volonterski kamp koji organizuje udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“ realizovaće se u Novom Sadu, u periodu od 17. do 29. septembra. Učesnici i učesnice kampa su 13 volontera i volonterki  uzrasta od 18 do 30 godina koji će raditi na uređenju zelene površine u neposrednoj blizini buduće Kulturne stanice “Svilara”.

Mladi iz Francuske, Turske, Japana, Nemačke, Slovačke, Bugarske, Španije i Srbije, tokom desetodnevnog boravka u Novom Sadu radiće na uređivanju parka na Podbari, gde je planirano da se postave staze, ugrade klupe, okreče zidovi objekata koji se u njemu nalaze i uredi postojeće dečije igralište.

Aktivnosti u parku sprovode se uz pomoć i u saradnji sa Gradskom upravom za građevinsko zemljište i investicije i Javnim komunalnim preduzećem “Lisje”.

Kroz druženje i zajedničke aktivnosti, učesnici i učesnice kampa imaće priliku da predstave svoju, ali takođe, i da se upoznaju se  kulturom drugih zemalja, saznaju nešto više o Gradu Novom Sadu, dvema titualama čiji je on nosilac: Evropska prestonica kulture 2021. i Evropska prestonica mladih 2019., kao i pozitivnim promenama koje one donose.

Ovo je 29. sezona međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji, koja se organizuju u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, a međunarodni volonterski kamp “Dobar za život” sufinansiran je od strane Fondacije “Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture”.


One thought on “Počeo međunarodni volonterski kamp „Dobar za život“

Comments are closed.