Poziv za učesnike: Omladinska razmena „Active Youth for Healthier Future“(Srbija) 17.-25.07.2021

“Active Youth for Healthier future” odnosno „Aktivna omladina za zdraviju budućnost“ je omladinska razmena koja će biti održana u malom selu Jazak na obroncima Fruške Gore. Ova razmena u trajanju od 9 dana u periodu od 17. do 25. jula ima za cilj da okupi 30 mladih iz 5 zemalja: Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Severne Makedonije i Srbije kako bi zajedno radili na pronalaženju rešenja za borbu protiv klimatskih promena i primenili ih kao kampanje u svojim lokalnim zajednicama uz pomoć svojih vršnjaka.

Uprkos rasprostranjenom verovanju i dokazima o klimatskim promenama izazvanim čovekovom aktivnošću, većina ljudi u zapadnim zemljama i dalje neguje svakodnevne navike koje uopšte nisu održive. Ogromni požari koji su pogodili Australiju, Brazil, Sibir i Indoneziju još jednom su pokazali da se ne možemo boriti protiv majke prirode niti je uzimati zdravo za gotovo.

Omladinsku razmenu realizuju Inženjeri zaštite životne sredine u saradnji sa organizacijama: GEYC (Rumunija), CERUDA (Bosna i Hercegovina), Volonterski Centar Skoplje (Severna Makedonija) i CAZAS (Crna Gora) pod pokroviteljstvom Evropske Unije kako bi pružili priliku mladima da se upoznaju i razmene ideje kako bi stvorili bolju budućnost za sve nas. Učešće je besplatno uz obezbeđenu hranu i smeštaj. Troškovi prevoza su takođe pokriveni i refundiraće se na kraju same razmene. Prisustvo i aktivno učešće na omladinskoj razmeni je obavezno za sve učesnike. Važna napomena – Omladinska razmena će se realizovati na engleskom jeziku.

Inženjeri zaštite životne sredine pozivaju sve zainteresovane mlade učesnike od 18 do 25 godina da se prijave tako što će popuniti formular koji mogu naći OVDE. Popunjen,  potpisan i skeniran formular poslati na mail lidija@activity4sustainability.org najkasnije do 01.07.2021. Za više informacija  o samoj razmeni pogledati Info pack omladinske razmene OVDE. Za sva dodatna pitanja, kontaktirati Lidiju Pribelju, saradnicu Inženjera na broj telefona 0631769856.