Održane godišnja skupštna Evropskog biroa za životnu sredinu (EEB) i konferencija „Our common future: for a European Green Deal 2“

Stokholm je od 8. do 10. maja 2023 bio mesto susreta vodećih eksperata i aktivista u oblasti zaštite životne sredine. 8. maja održana je konferencija „Our common future: for a European Green Deal 2“, pod pokroviteljstvom Evropskog biroa za životnu sredinu (EEB) u saradnji sa švedskim udruženjem za zaštitu prirode (Swedish Society for Nature Conservation – SSNC).
 
Konferencija je okupila ključne aktere evropskog ekološkog pokreta, progresivne poslovne subjekte, akademsku zajednicu i donosioce odluka kako bi razgovarali o glavnim izazovima ekološke tranzicije na evropskom nivou. Govornici i panelisti su diskutovali novom Evropskom zelenom sporazumu koji je potreban kako bi EU bila spremna za održivu budućnost u kojoj ljudi i planeta zajedno prosperiraju, a ekonomija deluje unutar granica planete.
Konferenciju u celosti možete pogledati na YouTube linku: https://www.youtube.com/watch?v=q5LU8U3L45Q.
Nakon konferencije, održana je i godišnja skupština Evropskog biroa za životnu sredinu (EEB), na kojoj je izabran novi Upravni odbor i Savet EEB-a. 
 
MSc Igor Jezdimirović, kao predsatvnik „Inženjera zaštite životne sredine“, dobio je jednoglasnu podršku za članstvo u Savetu i obavljaće tu funkciju u naredne dve godine.
EEB je najveća mreža organizacija za zaštitu životne sredine u Evropi. Trenutno okuplja preko 180 članica u 40 zemalja, uključujući sve veći broj mreža, i predstavlja oko 30 miliona pojedinaca članova i podržavalaca.