Održana druga prezentacija o mogućnostima Evropske inicijative za Solidarnost za mlade u online formatu

Poslednjeg utorka u okrobru, 26.10.2021 održana je druga prezentacija koja je detaljnije upoznala mlade o mogućnostima volontiranja u inostranstvu kroz Evropsku inicijativu za Solidarnost (ESC – European Solidarity Corps).

Inženjeri zaštite životne sredine su od meseca avgusta 2021. godine ponosni nosioci akreditacije za Evropsku inicijativu za Solidarnost u narednom sedmogodišnjem periodu odnosno od 2021. do 2027. koja će omogućiti da naše zanteresovane mlade ljude pošaljemo u inostranstvo na projekte volontiranja kako bi stekli neprocenljivo iskustvo kako bi bolje upoznali sebe, pomogli drugima i stekli internacionalne kontakte i prijateljstva. Takođe, ova akreditacija će omogućiti našoj organizaciji da ugošćuje internacionalne volontere koji bi voleli da svoje ESC iskustvo steknu u Srbiji.

Izuzetno prijatna atmosfera koja je pratila prezentaciju je podstakla brojna pitanja na koja je naša saradnica Lidija Pribelja sa zadovoljstvom odgovarala. Učesnicima je bilo izuzetno zanimljivo slušati lična iskustva naše koleginice, obzirom da je ona bila bivši volonter ESCa koja je provela 9 meseci na jugu Italije u Napulju radeći kao rendžer marinskog parka Punta Campanella.

Nakon sat i po vremena online druženja, učesnici su razmenili pozitivna iskustva a naša koleginica im je poslala linkove na kojima mogu pronaći više informacija o tome šta ih najviše zanima kao i link ka zvaničnom sajtu Evropske inicijative za Solidarnost (ESC) koji mogu istražiti kako bi pronašli ESC projekat koji je po njihovoj meri i bez straha se otisli u avanturu koju će pamtiti zauvek.