Održana akcija ozelenjavanja škola u Zrenjaninu

U petak 20. novembra u dvorištu osnovne škole Petar Petrović Njegoš u Zrenjaninu održana je akcija ozelenjavanja, U akciji su učestvovali predstavnici udruženja Inženjeri zaštite životne sredine, kompanije Patrol 023, osnovne škole Petar Petrović Njegoš kao i ostali prijatelji koji su doprineli realizaciji ove aktivnosti.

Jesen je najpovoljnije godišnje doba za sadnju, naročito listopadnog drveća. Udruženje Inženjeri zaštite životne sredine je tradicionalno svake godine na manifestaciji Novosadska jesen učestvovalo akcijom sakupljanja starog papira i zamene za sadnice, kako bi kod građana i građanki razvili svest o neophodnosti ozelenjavanja naše okoline. Na taj način smo svi mi direktno uticali na smanjenje zagađenja i povećavanja zelenih površina, investirajući danas za naše buduće generacije.

Usled pandemije COVID19 na žalost nismo bili u mogućnosti da organizujemo akciju zamene starog papira ove jeseni, ali to nije bilo opravdanje da se ne vrši sađenje i ove godine. Opravdanja ne sme biti jer budućnost neće čekati.

Kao produkt strateškog partnerstva između udruženja Inženjeri zaštite životne sredine i kompanije Patrol 023 su dva zajednička projekta „Korporacije za buduće generacije“ i „Kilometri za budućnost“ odakle se deo sredstava izdvojio za kupovinu skoro 300 sadnica drveća, žbunja i višegodišnjeg cveća koje će krasiti dvorišta tri osnovne škole u Zrenjaninu, OŠ „Žarko Zrenjanin“, OŠ „Dositej Obradović“ i OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u kojoj je održana prva akcija sađenja.

Ovo je prva organizovana akcija ozelenjavanja osnovnih škola, a očekujemo da će se u narednom periodu broj ovakvih akcija povećati.