Akcija ozelenjavanja osnovnih škola u Zrenjaninu

U želji da promovišemo zdravu životnu sredinu i zdravo okruženje za decu, udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“ iz Novog Sada, u saradnji sa kompanijom „Patrol 023“ iz Zrenjanina, organizuje akciju ozelenjavanja dvorišta osnovnih škola u Zrenjaninu.

Aktivnosti ozelenjavanja će početi prvom akcijom koja će biti realizovana u petak, 20. Novembra, sa početkom u 10:00 časova, u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu.

Akciji ozelenjavanja prisustvovaće predstavnici udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine“, kompanije „Patrol 023“ i ostali akteri koji su pomogli organizovanje i implementaciju ove aktivnosti sa ciljem da osnovne škole dobiju svoje zelene parkove i na taj način doprinesu zdravijem okruženju za razvoj dece u toku boravka u školama, ali i očuvanju životne sredine i borbi protiv klimatskih promena.

Tom prilikom, organizatori će prisutnima predstaviti projekte „Kilometri za budućnost“ i „Korporacije za buduće generacije“ čiji je jedan od produkata akcija ozelenjavanja tri osnovne škole u Zrenjaninu: OŠ „Petar Petrović Njegoš“, OŠ „Dositej Obradović“ i OŠ „Žarko Zrenjanin“.