Održan Erazmus+ info dan u Podgorici

Treći po redu sastanak sa organizacijama za mlade i organizacijama mladih u okviru projekta „Erazmus+ otvrara vrata“ održan je u petak, 7. decembra, u prostorijama Omladinskog centra u Podgorici. 

Predstavnici i predstavnice organizacija iz Crne Gore  koji se bave omladinskim pitanjima imali su priliku da se upoznaju sa Erazmus+ programom i mogućnostima koje on pruža, kao i da razmene dosadašnja iskustva u radu sa mladima.

Sastanak u Podgorici su zajednički organizovali udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“ i „CAZAS“ iz Podgorice.

Regionalni sastanci se održavaju sa ciljem definsanja preporuka za unapređenje položaja mladih na Balkanu i potreba koje organizacije imaju kako bi se aktivnije uključile u korišćenje programa Erazmus+

Sastanci koji se održavaju u zemljama regiona deo su trogodišnjeg projekta „Erazmus+ otvara vrata“ koji realizuje  udruženja “Inženjeri zaštite životne sredine” u periodu od 2018. do 2020. godine u okviru programa “Novi Sad- Omladinska prestonica mladih 2019.”. Projekat je sufinansiran sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.