Obuka o volonternskom menadžmentu za organizatore

U petak 26.11.2021 u prostoru Omladinskog centra u Novom Sadu održana je druga po redu obuka o volonterskom menadžmentu za organizatore. Obuka je imala za cilj da pomogne učesnicima i podstakne ih na sticanje osnovnih i utvrđivanje postojećih znanja o volontiranju, komunikaciji sa volonterima, pravima i obavezama volontera i elementima volonterskog menadžmenta. Na ovoj obuci učestvovala je i naša koleginica Lidija Pribelja.

Poseban deo obuke se osvrnuo na predstavljanje dugoročnog programa volontiranja ESC (European solidarity corps) svim učesnicima. Osim naše koleginice, obuci su se pridružile i predstavnice organizacije Žil Vern kao i predstavnici Novosadskog volonterskog servisa i OPENSa. Posebni gosti ove obuke je bila grupa organizatora volontiranja iz Temišvara (Evropska prestonica kulture 2023).

Naša koleginica Lidija je učesnicima ukratko predstavila Inženjere zaštite životne sredine i malo više ih upoznala sa važnošću posedovanja Oznake kvaliteta za Evropsku Inicijativu za Solidarnost za organizacije, obzirom da od avgusta ove godine naša organizacija je ponosni nosilac iste. Takođe, predstavila im je program ESCa i brojne pogodnosti koje doneti mladima koji se odluče da se upuste u avanturu volontiranja u inostranstvu na dužili ili kraći vremenski period.

“Celu obuku je pratila izuzetno prijatna i prijateljska atmosfera tokom koje su razmotrena potencijalna partnerstva i saradnja između naših učesnika i gostiju iz Temišvara, što je takođe i bio jedan od ciljeva ove obuke. Zbližavanje organizacija, razmena iskustava i primera dobre prakse su svakako uticala na formiranje novih i učvršćavanje postojećih partnerstava među organizacijama učesnica.” – zaključuje naša Lidija.