Na Andrevlju počeo trening “Odgovorno upravljanje otpadom”

Program je namenjen jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva i medija za aktivno učestvovanje u uspostavljanju sistema upravljanja otpadom na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, “Inženjeri zaštite životne sredine” od 13. do 16. novembra na Fruškoj gori organizuju trening “Odgovorno upravljanje otpadom”.

Šesnaest učesnika i učesnica iz cele Srbije prvog dana imali su priliku da sa Rosom Stiković, zaposlenom u Službi za inspekcijske poslove i urbanizam Opštine Beočin, razgovaraju o osnovnim principima upravljanja otpadom i upravljanju komunalnim otpadom u regionu Novog Sada.

Tokom narednih dana, predstavnici i predstavnice organizacija civilnog društva i medija imaće priliku da od Kristine Cvejanov (Ekostar pak) saznaju nešto više o ambalaži i ambalažnom otpadu, Gordana Rodić iz udruženja Ekološki pokret “Moravski orašak” Trstenik predstaviće im ulogu lokalne samouprave u upravljanju otpadom, dok će Nevena Nenadović (“Inženjeri zaštite životne sredine”) govoriti o upravljanju otpadom u rudarskoj industriji.

Sandra Kaberović (“Hrabri čistač”) upoznaće učesnike i učesnice treninga o sistemu upravljanja opasnim otpadom, Miroslav Premović govoriće o upravljanju medicinskim i farmaceutskim otpadom, dok će MSc Igor Jezdimirović predstavniti ulogu organizacija civilnog društva u sistemu upravljanja otpadom i poglavlju 27.

Trening se organizuje u okviru projekta “Odgovorno upravljanje otpadom”, a sprovodi u Centru za privredno-tehnološki razvoj AP Vojvodine na Andrevlju.