„Mladi u zaštiti životne sredine“

Sa željom da se Novosađani i Novosađanke informišu i edukuju o načinima finansiranja životne sredine, ove godine uspešno je realizovan projekat pod nazivom „Mladi u zaštiti životne sredine“.

Kao nastavak istraživanja i aktivnosti koje su prezentovane na sajtu nsekodinar.rs, tim „Inženjera zaštite životne sredine“ od jula od decembra 2018. godine pripremio je seriju infografika na kojima je, na jasan i mladima razumljiv način, objašnjeno i predstavljeno  šta je Budžetski fond za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada, koja je njegova svrha, na koji način se prikupljalju i troše sredstva ovog fonda.

U prostorijama OK kluba Kancelarije za mlade, 22. novembra organizovan je i otvoreni razgovor koji je imao za cilj da studente i studentkinje, ali i sve ostale zainteresovane mlade, uputi u temu, približi im potrebe koje Grad Novi Sad ima kada je u pitanju unapređenje životne sredine, i, što je posebno istaknuto, na koje načine mladi mogu da se uključe u izradu Programa korišenja sredstava Budžetskog fonda i procese donošenja odluka u oblasti zaštite životne sredine.

Infografici su, osim na zvaničnom sajtu „Inženjera zaštite životne sredine“, mladima i javnosti predstavljeni i putem društvenih mreža, kao kanala komunikacije koji je ovoj populaciji najbliži.

 

Projekat „Mladi u zaštiti životne sredine“ realizvan je uz finansijsku podršku Gradske uprave za sport i omladinu, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana Politike za mlade Grada Novog Sada u 2018. godini.