Konferencija „Žene i muškarci u odgovoru na klimatske promene“

Program ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Ministarstvo zaštite životne sredine, i kancelarija UN Women Srbija organizovali su u Beogradu 28. februara konferenciju „Žene i muškarci u odgovoru na klimatske promene“.

Prisutnima su se u uvodnom delu obratili Goran Trivan, ispred Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, Steliana Nedera, predstavnica UNDP Srbija, Jelena Zdravković, ispred kancelarije UN Women Srbija i Milutin Folić, predstavnik grada Beograda.

Na koji način se u praksi realizuju urbanistička planiranja koja vode računa o rodnoj perspektivi, kao i o uključivanju u proces planiranja javnih prostora svih zainteresovanih društvenih grupa, govirile su urbanistkinje Eva Kail, ispred Izvršne kancelarije grada Beča (Austrija) i Milena Zindović, ispred Ženskog arhitektonskog društva.

Na kraju konferencije, Miroslav Tadić, predstavnik UNDP Srbija, predstavio je trenutno aktuelne pozive za podršku idejama i projektima, kao i pozive koji se planiraju u narednom periodu.

Skup je organizovan u okviru projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“.

Kao predstavnice udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine“ konferenciji su prisustvovale Višnja Nežić i Ivana Milovac.