Inženjeri zaštite životne sredine na Novosadskom sajmu

Na 52. međunarodnom Novosadskom sajmu  lova i ribolova i sajmu ekologije LORIST, koji je održan od 02 do 06. Oktobra  2019. godine, jedan od  mnogobrojnih izlagača bilo je i udruženje ,,Inženjeri zaštite životne sredine“ iz  Novog Sada.  Na ovogodišnjem sajmu akcenat je bio na primarnoj selekciji otpada, zaštiti voda i vodenih tokova.

Članovi udruženja ,,Inženjeri zaštite životne sredine“ pružili su svim zainteresovanim posetiocima sajma raznovrsne informacije vezane za zaštitu zivotne sredine, ali i uputili ih na nadležne institucije i organe kako bi došli do rešenja svojih problena iz oblasti životne sredine.  Takođe, jedan od  ciljeva je bio i da se podigne svest građana o otpadu, zaštiti voda i vodenih tokova.

Troje mladih predstavnika udruženja ,,Inženjeri zaštite životne sredine“  na međunarodnom projektu u okviru Erazmus+ programa, a finansiran od strane Evropske komisije ,,Sačuvajmo našu vodu“ su na štandu udruženja zainteresovanim mladima preneli rezultate ovog projekta ali i svoje znanje, iskustva i informacije o stanju u kom se nalaze vodni kapaciteti u zemlji. Pored navedenog pričali su i upoznali mlade o Erazmus+ programu i mogućnostima koje on pruža.