Održan Erazmus+ info dan u Banja Luci

U utorak, 8. oktobra u omladinskom klubu Proni u Domu omladine Banja Luka održan je info sastanak za organizacije mladih i organizacije za mlade u okviru višegodišnjeg programa „Erazmus + otvara vrata“ koji su organizovali Agencija za saradnju i razvoj CEREBRA iz Banja Luke i udruženje “Inženjeri zaštite životne sredine” iz Novog Sada.

Cilj sastanka je bio pružanje informacija organizacijama mladih i organizacijama za mlade o Erazmus + programu, ključnim merama u okviru programa, razmena dosadašnjeg iskustva u radu sa mladima kao i o samoj projektnoj aplikaciji.

Tokom info dana učesnici su imali priliku da steknu znanja o mogućnostima koje pruža program Erazmus+, registraciji i dobijanju PIC broja, samoj projektnoj aplikaciji i rokovima za dostavu projektnih prijedloga, mogućnostima apliciranja i finansiranja, pronalasku partnera i međusobne saradnje, programskim i partnerskim zemljama, i druge informacije vezane sa Erazmus+ program.

Predavač je bio Igor Jezdimirović, predsednik Udruženja građana “Inženjeri zaštite životne sredine” iz Novog Sada, jedne od vodećih organizacija u Srbiji po pitanju promocije Erasmus+ programa, kao i organizaciji događaja s ciljem poboljšanja omladinskih komponenti Erasmus+ programa za zapadni Balkan.

Sastanci koji se održavaju u zemljama regiona deo su trogodišnjeg projekta “Erazmus+ otvara vrata” koji realizuje udruženja “Inženjeri zaštite životne sredine” u periodu od 2018. do 2020. godine u okviru programa “Novi Sad- Omladinska prestonica mladih 2019.”. Projekat je sufinansiran sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.