Zeleni inkubator- jačanje organizacija čija je oblast delovanja zaštita životne sredine

Kako bi doprineli povećanju kapaciteta organizacija čija je oblast delovanja zaštita životne sredine, ove godine se počinje sa realizacijom projekta „Zeleni inkubator“.

Ovaj trogodišnji projekat sprovodi Beogradska otvorena škola u saradnji sa „Mladim istraživačima Srbije“ i udruženjem „Inženjeri zaštite životne sredine“.

Ciljevi projekta su razvijanje društva koje će biti kompetentno da aktivno učestvuje u reformskim procesima, ali i integraciji Srbije u Evropsku Uniju, jačanje kapaciteta civilnog društva i povećanje njegove učinkovitosti u rešavanju izazova sa kojim se Srbija susreće u ostvarivanju postavljenih ciljeva za pristupanje EU.

Kako bi postigli željene rezultate realizovaće se više treninga za podizanje organizacionih i tematskih kapaciteta organizacija civilnog društva, diskusija u kojima će učestvovati različite zainteresovane strane, objavljivanje Izveštaja iz senke Koalicije 27 i lokalnih organizacija, izrada i objavljivanje zelenih karata lokalnih vlasti u okviru internet stranice Koalicije 27.

Radiće se na razvijanju metodologije praćenja procesa implementacije politika iz oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou, pružiti finansijska podrška lokalnim neformalnim grupama za realizaciju ideja i odabranih projekata organizacija civilnog društva.

Ovaj projekat finansira Evropska unija, a sufinansiraju Fondacija Fridrih Ebert i Fond braće Rokfeler.


One thought on “Zeleni inkubator- jačanje organizacija čija je oblast delovanja zaštita životne sredine

Comments are closed.