Zamenite stari papir za sadnice tokom prolećnih Cvetnih Pijaca

U cilju promocije reciklaže i podsticanja ekoloških inicijativa, udruženje Inženjeri zaštite životne sredine nastavljaju sa organizovanjem tradicionalne akcije zamene starog papira za sadnice cveća ili drveća tokom manifestacija Novosadske cvetne pijace.

Svi posetioci koji donesu 10 kg starog papira biće nagrađeni sadnicom cveća, dok će oni koji donesu 60 kg dobiti sadnicu drveća.

Akcija se održava na platou ispred SPENS-a u Novom Sadu tokom Aprila, petkom od 8 do 19 časova i subotom od 8 do 13 časova, sledećim danima: 5/6. aprila; 12/13. aprila; 19/20. aprila i 26/27. aprila.

Na štandu udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine“, posetioci će moći da dobiju više informacija o procesu reciklaže, kao i savete o smanjenju uticaja na životnu sredinu i prilagođavanju klimatskim promenama.

Reciklaža starog papira ima značajne ekološke koristi, uključujući energetsku uštedu do 74% u poređenju sa proizvodnjom papira od drveta, smanjenje emisije štetnih gasova za oko 70% i uštedu vode od 32.000 litara po toni recikliranog papira.

Akcija se realizuje u saradnji sa Pokretom gorana Novog Sada, udruženjem Ritam zdravlja i Savezom omladinskih organizacija OPENS.