U Rektoratu UNS potpisani ugovori za realizaciju trogodišnji program „OPENS 2019“

Na konkursu koji je Omladinski savez udruženja „Novi Sad Omladinska prestonica Evrope – OPENS 2019“ sproveo tokom prošle godine, izabrane su 44 organizacije koje će u naredne tri godine realizovati aktivnosti za mlade u okviru programa „OPENS 2019“.

Novac za realizaciju projekata obezbeđen je iz sredstava svih nivoa vlasti, Grada, Pokrajine i Republike.

Potpisivanje ugovora između Omladinskog saveza udruženja „Novi Sad Omladinska prestonica Evrope – OPENS 2019“, čiji član su i „Inženjeri zaštite  životne sredine“, i organizacija mladih i za mlade upriličeno je u ponedeljak 5. marta u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, rektor Univerziteta prof. dr Dušan Nikolić i koordinator „OPENS 2019“ Vukašin Grozdanović.

Koordinator „OPENS 2019“ Vukašin Grozdanović naglasio je da je ovo je prvi put da organizacije potpisuju trogodišnje ugovore, čime se dokazuje da OPENS otvara vrata novim modelima saradnje. Vrednost projekata za koje se danas potpisuju ugovori iznosi 65 miliona dinara, od ukupno 120 miliona koliko je opredelјeno sredstava za OPENS u 2018. godini.

U okviru „OPENS 2019“ programa „Inženjeri zaštite životne sredine“ realizovaće projekat „Erazmus plus otvara vrata“.