Tribina o Novim pogledima na upravljanje zaštićenim područjima prirode

U utorak 23.11.2021. održana je tribina „Novi pogledi na upravljanje zaštićenim područjima prirode“ u Ekološkom Centru Radulovački, u Sremskim Karlovcima. Ideja tribine je bila da se okupe donosioci odluka, predstavnici nadležnih institucija, stručnjaci, akademski radnici i ekološki aktivisti kako bi se diskutovalo o postojećim praksama u „Nacionalnom parku Fruška gora“, uključujući prakse i u drugim zaštićenim područjima prirode Srbije. Takođe, na tribini se govorilo o primerima dobre prakse upravljanja u zaštićenim područjima u Srbiji i regionu.

Učesnicima tribine su se obratili direktor Hajnrih Bel fondacije za Srbiju i pokrovitelj tribine Simon Ilse, predstavnik EU delegacije Antoan Avinjon, Dragana Arsić, predstavnica Pokreta „Odbranimo šume Fruške gore“ (OŠFG) i koorganizatorka tribine, Draženko Rajković i Nikola Stanojević iz Centra za istraživanje biodiverziteta.

Tribinu je moderirala Aleksandra Vukićević, novinarka i voditeljka ekološkog magazina „Čekajući vetar“, na drugom programu Radio Beograda. Tribina je bila strimovana na stranici Pokret Odbranimo šume Fruške gore.

Na tribini je vođena otvorena i konstruktivna diskusija, čiji je cilj bio pravljenje koraka u pravcu rešavanja brojnih problema u oblasti zaštite prirode i životne sredine u našem društvu.