Trening „Upravljanje otpadom u Srbiji po EU standardima“

U okviru programa podrške civilnom društvu u Srbiji „CSOnnect“, udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“ od 20. do 23. maja, na Andrevlju na Fruškoj gori, organizuje trening posvećen temi upravljanja otpadom.

Prvog dana susreta, profesor Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu dr Dejan Ubavin održao je predavanje „Uvod u upravljanje otpadom“ i učesnike i učesnice upoznao sa temom komunalnog otpada.

Tokom naredna tri dana treninga, polaznici i polaznice imaće priliku da od Kristine Cvejanov iz Srpske asocijacije reciklera ambalažnog otpada dobiju informacije o ambalažnom otpadu, od Bojana Gligića i Marije Ćeran („Eko tron“) o upravljanj otpadnim uljima, Nevena Nenadović („Inženjeri zaštite životne sredine“) predstaviće probleme u oblasti upravljanja otpadom u rudarskoj industriji, dr Miroslav Poznić u oblasti medicinskog otpada, dok će o opasnom otpadu govoriti Dragan Dilparić iz Udruženja industrije otpada „Hrabri čistač“.

Više od 20 učesnika i učesnica iz cele Srbije moći će da čuju i kakva je uloga organizacija civilnog društva u upravljanju optadom u Srbiji, o čemu će pričati Igor Jezdimirović („Inženjeri zaštite životne sredine“), ali i uloga lokalnih samouprava, koju će predstaviti Gordana Rodić (Ekološki pokret „Moravski orašak“).

Trening „Upravljanje otpadom u Srbiji po EU standardima“ realizuje se uz podršku Regionalnog centra za životnu sredinu, sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju.

Foto Galerija >>>