Projekat KUL predstavljen na godišnjem showcase događaju „Od ideje do Kreativne Evrope”

Inženjeri zaštite životne sredine, predstavili su međunarodni projekat KUL posvećen razvou preduzetništva u kreativnim industrijama, na godišnjem showcase događaju „Od ideje do Kreativne Evrope”. Događaj je organizovao Kultura Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa Arheološkim institutom. Događaj je održan 24. juna u Arheološkom parku Viminacijum, u blizini Kostolca, kao deo Festivala Dancing Histor(y)ies: Pomeranje granica.

Cilj događaja bio je okupljanje dobitnika grantova iz programa Kreativna Evropa (potprogram Kultura) za 2023. godinu, radi međusobnog upoznavanja, razmene ideja, i promocije aktivnosti i projekata široj javnosti i potencijalnim aplikantima iz Braničevskog okruga.

Projekat KUL, koji ima za cilj unapređenje kreativnog preduzetništva i saradnje između Hrvatske, Slovenije i Srbije, posebno se istakao svojim inovativnim pristupom i značajem za razvoj kreativnih industrija u regionu. Ovaj projekat, koji traje 24 meseca, fokusira se na unapređenje znanja i veština učesnika, razvoj ljudskih resursa u kreativnim industrijama, poboljšanje saradnje među učesnicima i akterima kreativnih industrija, podršku razvoju novih radnih mesta i podsticanje inovacija.

Događaj je bio značajan za vidljivost kulturnog i kreativnog sektora Srbije i pružio je inspiraciju i motivaciju zainteresovanim aplikantima da se priključe programu Kreativna Evropa.