Projekat „Erasmus + otvara vrata“ predstavljen u Izmiru, Turska

U sklopu višegodišnjeg projekta “Gradimo međunarodne mostove” (Building interenational bridges) koji je podržan od strane Erazmus + programa Evropske unije od 16. do 25. novembra 2019. godine održana je u Izmiru u Turskoj omladinska razmena „Reci DA za raznolikost“ (Say YES for diversity).  

Pored 5 predstavnika Inženjera zaštite životne sredine na razmeni su učestvovali mladi iz Bosne i Hercegovine, Nemačke, Crne Gore i Turske koji su kroz radionice i različite aktivnosti učili o interkulturalnosti i značaju međunarodne saradnje.

Tokom omladinske razmene učesnici su posetili Crveni polumesec Turske,deo međunarodnog pokreta Crvenog krsta i crvenog polumeseca, koji se svim kontinentima i u svim zemljama bavi promocijom humanih vrednosti i mira. Poseta Efesu dala je poseban osvrt na značaj očuvanja istorije i učenja iz nje.

Učesnici iz Srbije u sklopu realizovanih aktivnosti promovisali su projekat “Erazmus + otvara vrata” i zaključke do kojih se došlo tokom 2018 i 2019. godine kao i Novi Sad kao Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine. Takođe pozvali su sve učesnike da razvijaju saradnju i međunarodne projekte sa zemljama Zapadnog Balkana. Predstavnici udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine“ su bili Nevena Nenadović, Đorđe Rodić, Milena Ilić, Aleksandra Ilić i Doroteja Antić.