Poziv za učesnike: Međunarodni volonterski kamp u sklopu projekta „Dunavska ala“ (Srbija) 17.07. – 31.07.2022.

Međunarodni letnji kamp u sklopu „Dunavska ala“ (eng. „Danube Dragon“) je letnji kamp koji organizuju Inženjeri zaštite životne sredine u saradnji sa partnerskom organizacijom Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Ovaj letnji kamp će se održati u malom selu Jazak na obroncima Nacionalnog parka Fruška gora u periodu od 17.07. – 31.07.2022. godine sa ciljem da se okupi 13 mladih i dva kamp lidera iz najmanje šest evropskih zemalja. Učesnici će zajedno sa angažovanim osobljem na projektu učestvovati u akcijama čišćenja i uređenja priobalja reke Dunava, izradi primenjenih umetničkih instalacija i promociji mira, umetnosti i zaštiti životne sredine.

Napomena: učesnici će biti smešteni u Jazku u periodu od 17.07. – 27.07.2022. godine, dok će ostatak letnjeg kampa u periodu od 28.07. – 31.07.2022. biti smešteni u jednom od studentskih domova Novosadskog univerziteta.

Letnji kamp ima za cilj da ukaže na značaj očuvanja reke Dunav i direktno doprinese unapređenju stanja priobalja Dunava kod Novog Sada, organizovanjem akcija njegovog čišćenja i postavljanja primenjenih umetničkih instalacija na Javnom kupalištu „Štrand“ na levoj obali Dunava. Primenjene umetničke instalacije biće izrađene od recikliranog metala, plastike itd., koji će na taj način dobiti novi život u vidu umetničkih posuda za odlaganje otpada koje će pomoći da se Novi Sad bolje zaštiti od prljavštine i đubreta. Umetničke instalacije će biti privremeno postavljanje na „Štrandu“ na lokacijama koje će biti dogovorene naknadno sa JKP „Gradsko zelenilo“, koji upravlja kupalištem. Svaka postavljena instalacija će predstavljati jednu od zemalja koje čine Dunavski sliv. Nakon završetka letnjeg kampa, ove instalacije će biti premeštene u okviru Kulturnog distrikta u Novom Sadu, gde će biti trajno postavljenje.

Učesnicima letnjeg kampa će biti obezbeđena hrana i smeštaj. Prisustvo i aktivno učešće na letnjem kampu je obavezno za sve učesnike. Važna napomena – Letnji kamp će se realizovati na engleskom jeziku.

Inženjeri zaštite životne sredine pozivaju sve zainteresovane mlade učesnike od 18 do 30 godina da se prijave tako što će popuniti formular koji mogu naći OVDE. Za više informacija o letnjem kampu pogledati se može pronaći OVDE. Za sva dodatna pitanja, kontaktirati Nikolu Gluvakovića, saradnika Inženjera na 062/343-878 ili Igora Jezdimirovića, Predsednika Inženjera na 065/539-32-67.