Poziv za učešće na konferenciji „Upravljanje otpadom i cirkularna ekonomija“

1. decembra 2022. godine sa početkom u 10.00 časova, u Privrednoj komori Vojvodine, udruženje “Inženjeri zaštite životne sredine” organizovaće konferenciju „Upravljanje otpadom i cirkularna ekonomija”.
 
Jedan od strateških ciljeva naše zemlje jeste usvajanje i primena principa cirkularne ekonomije. U ovom procesu najvažniju ulogu imaju institucije i privreda, ali i organizacije civilnog društva i građani i građanke.
 
Nakon trogodišnjeg istraživanja potencijala lokalnih samouprava u Srbiji za tranziciju ka cirkularnoj ekonomiji, udruženje “Inženjeri zaštite životne sredine” izradili su studiju “Polazne osnove za tranziciju ka cirkularnoj ekonomiji” koja sublimira rezultate istraživanja u 40 opština i gadova u Srbiji.
 
Građani i građanke Novog Sada, kao jednog od gradova koji je bio uključen u ovo istraživanje, a u sklopu novog Regionalnog centra dobiće reciklažna dvorišta koja će im omogućiti da različite vrste otpada pravilno razdvajaju što će olakšati, ali i ubrzati proces tranzicije ka cirkularnoj ekonomiji.
 
U želji da stvorimo sinergiju budućih aktivnosti tri sektora u razvoju cirkularne ekonomije: javnog, privrednog i civilnog, i sistema odgovornog upravljanja otpadom, i sagledamo spremnost Grada Novog Sada i njegovih stanovnika za tranziciju ka cirkularnoj ekonomiji, kao i drugih lokalnih samouprava u Srbiji, na konferenciji „Upravljanje otpadom i cirkularna ekonomija“ učestvovaće:
– Zoran Trpovski, sekretar Privredne komore Vojvodine
– Nemanje Erceg, Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine,
– Mira Radenović, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine
– Marina Popov Ivetić, Lokalni ombudsman Grada Novog Sada
– Ivana Milovac, Inženjeri zaštite životne sredine
– Mirjana Jovanović, Beogradska otvorena škola
– Igor Jezdimirović, Inženjeri zaštite životne sredine
 
Svoje učešće na konferenciji prijavite putem OVOG LINKA, najkasnije do srede 30.11.2022. godine.
 
Konferencija “Upravljanje otpadom i cirkularna ekonomija” realizuje se u okviru projekta “Zeleni inkubator” koji sprovodi Beogradska otvorena škola, u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije i Inženjerima zaštite životne sredine, uz podršku Evropske unije, a realizaciju konferencije podržali su i Privredna komora Vojvodine i Omladinski savez udruženja “OPENS”.
 
 
/Ovaj tekst napisan je u okviru programa  „OPENS u niskom startu“, koji je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada – Кancelarije za mlade i Omladinskog saveza udruženja „OPENS“./

One thought on “Poziv za učešće na konferenciji „Upravljanje otpadom i cirkularna ekonomija“

Comments are closed.