Održan sastanak Radne grupe za cirkularnu ekonomiju Evropskog biroa za životnu sredinu

Inženjeri zaštite životne sredine, stalni članovi Evropskog biroa za životnu sredinu (www.eeb.org), aktivno su učestvovali na sastanku Radne grupe za cirkularnu ekonomiju koji se održao 18. aprila 2024. godine u Briselu.

Sastanak je okupio stručnjake iz organizacija civilnog društva širom Evrope, kako bi diskutovalo o ključnim temama vezanim za cirkularnu ekonomiju. Poseban naglasak bio je na predstojećim izborima za parlament Evropske unije i dosadašnjem učinku različitih političkih opcija u unapređenju stanja životne sredine (www.euelections.eeb.org)

Tokom događaja, predstavnik Inženjera zaštite životne sredine, MSc Igor Jezdimirović aktivno je učestvovao u diskusijama, deleći perspektive i prioritete u vezi sa implementacijom principa cirkularne ekonomije u Srbiji i Zapadnom Balkanu.

Pored toga, dat je doprinos i radionici o smanjenju korišćenja prirodnih resursa, pružajući korisne uvide i iskustva iz oblasti upravljanja otpadom i cirkularne ekonomije radi podrške unapređenju politika na evropskom nivou i politike proširenja EU.

Učešće na ovom sastanku unapredilo je mogućnost za razvoj saradnje sa drugim organizacijama i institucijama u Evropi i još jednom potvrdilo posvećenost promociji principa cirkularne ekonomije i unapređenju politike očuvanja životne sredine i prirodnih resursa.