Održan međunarodni skup za razvoj neformalnih metoda učenja o ekološkim temama u okviru projekta Eco patrols 4 environmental goals

U prelepom okruženju Ohridskog jezera, od 19. do 24. juna 2023. godine, održan je međunarodni skup posvećen razvoju neformalnog obrazovanja mladih u okviru projekta „Eco patrols 4 environmental goals „, koji finansira Evropska unija kroz program Erasmus+.

Učesnici iz Makedonije, Srbije, Mađarske, Italije i Hrvatske su delili svoja iskustva i znanja o zaštiti i unapređenju životne sredine, zajednički radeći na završnoj verziji priručnika koji je namenjen edukaciji mladih o temama poput ekologije, održivog razvoja, kvaliteta vodnih resursa, proizvodnje hrane, upravljanja otpadom, eko-pismenosti, biodiverziteta, aktivizma i klimatskih promena.

Nakon testiranja predloženene metodologije zajedno sa nastavnicima, profesorima, radnicima sa mladima, edukatorima i ostalima koji koriste ili žele da koriste neformalne metode učenja o ekološkim temama u svakodnevnom rad, priručnik će biti dostupan na 6 jezika: engleskom, hrvatskom, srpskom, makedonskom, italijanskom i mađarskom.

Za više informacija o samom projektu i aktivnostima, posetite veb stranicu projekta https://eco-patrols.eu/.

Ova objava je realizovana uz finansijsku podršku Evropske unije. Stavovi izraženi u njoj su isključivo stavovi autora, a Evropska komisija nije odgovorna za eventualnu upotrebu informacija koje se u njoj nalaze.