Obuka o pripremi i upravljanju projektima za organizacije civilnog društva u oblasti životne sredine održana u Beogradu

U Beogradu, u Hotelu N, u periodu od 26. do 27. aprila 2018 godine,  održana je obuka „Priprema i upravljanje projektima organizacija civilnog drustva u oblasti zastite zivotne sredine“, namenjema organizacijama civilnog društva koje su posvećene unapredjenju i zaštiti životne sredine i prilagodjena polaznicima koji su početnici u ovoj oblasti ili uopšte nemaju iskustva u pisanju projekata.

Na obuci je učestvovalo 27 predstavnika organizacija civilnog društva iz cele Srbije, koje su posvećene unapređenju i zaštiti životne sredine. 

Polaznici su kroz interaktivne radionice i aktivno učešće stekli važne veštine za pisanje projekta, kao i njihovo upravljanje.  Obuka je sprovedena na osnovu metodologije Evropske komisije i matrice logičkog okvira kao instrumenta za planiranje i sprovođenje projekata. Sa trenerom Mirkom Popovićem, učesnici su radili na analizi problema, dizajnu predloga projekta i monitoringu i evaluaciji, kao delovima projektnog ciklusa.

Obuku je organizovao Regionalni centar za životnu sredinu u okviru programa podrške organizacijama civilnog društva u Srbiji u oblasti životne sredine-CSOnnect.