O problemu plastičnog otpada na EXIT festivalu

Udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“ i ove godine učestvovalo je na EXIT festivalu u okviru „OPENS State of EXIT“ zone, u organizaciji Omladinskog saveza udruženja „OPENS-Novi Sad Evropska prestonica mladih“ i Exit Fondacije. 

Kako je tema ovogodišnjeg, 18. po redu, EXIT festivala bila sloboda u njenim najrazličitijim oblicima, aktivnosti udruženja na „OPENS State of EXIT“ zoni predstavljale su globalnu kampanju „Break free from plastic“.Kampanja ima za cilj podizanje svesti javnosti o prekomernoj količini otpada koju čovečanstvo generiše i šalje jasnu poruku donosiocima odluka širom sveta da je neophodno odgovarajućim propisima ograničiti upotrebu plastike, kao i potpuno zaustavljanje upotrebe određenih vrsta plastike. 

Na štandu udruženja mladi su imali priliku da se informišu o prblemima u oblasti životne sredine, da izmere svoj „ekološki otisak“, odnosno sopstveni negativan uticaj, kao i da saznaju na koje načine, unošenjem malih promena u svakodnevne aktivnosti, mogu da doprinesu da planeta na kojoj živimo bude čistija i zdravija.