Sastanak Sektorske radne grupe povodom pripreme višegodišnjeg planskog dokumenta za period 2019-2025. godine

U četvrtak, 19. jula, u hotelu MetropolPalas u Beogradu, u kontekstu pripreme višegodišnjeg planskog dokumenta za period 2019-2025. godine, koji ima za cilj definisanje nacionalnih prioriteta za sufinansiranje iz sredstava razvojne pomoći, održan je sastanak Sektorske radne grupe (SRG) za sektor životna sredina i klimatske promene kojem su prisustvovali i predstavnici udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine“.

Sastanci Sektorskih radnih grupa imaju za cilj da omoguće diskusiju o predlogu šire liste sektorskih specifičnih ciljeva i mera koji su definisani na osnovu sveobuhvatne analize nacionalnog i podnacionalnog strateškog okvira, strateškog okvira EU i međunardonih razvojnih partnera, zatim analize relevantnih statističkih podataka i konsultacija održanih sa relevantnim partnerima, na nacionalnom i podnacionalnom nivou.

Kako bi se obezbedila strukturirana diskusija, sastanak Sektorske radne grupe organizovan je u formi radnog sastanka. Akcenat je bio na predstavljanju rezultata procesa analize i konsultacija kao i diskusija o identifikovanim sektorskim ciljevima i merama koji bi trebalo da omoguće usmeravanje međunarodnih razvojnih sredstava na sufinansiranje prioritetnih sektorskih reformi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici ministarstva i sektora zaduženih za kreiranje politika koji su učestvovali u procesu konsultacija i definisanju ciljeva i mera, kao i predstavnici organizacija civilnog društva.

Sastanak je organozovalo Ministartsvo za evropske integracije i Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.