Nedelja eko umrežavanja

Kako bi pružili podršku mrežama organizacija da funkcionišu u ovom periodu, pogotovo onima koje su usled pandemije smanjile svoje aktivnosti, od 12. do 16. oktobra organizovana je nedelja eko-umrežavanja od strane Mladih Istraživača Srbije. Na ovim sastancima mreže su upoznate sa programom Eko-sistem, kao i sa konkursom za podršku mrežama koji će biti otvoren do kraja ove godine.

U cilju povezivanja više od 50 organizacija iz Srbije koje se bave temom očuvanja životne sredine, organizovani su uživo sastanci na kojima su prisustvovali predstavnici organizacija sedam mreža: Natura 2000, Resursni centar Srbije, Zelena stolica, Klimatski forum, Mreža dobre energije, Pošumimo Vojvodinu i Zelena lista Srbije.

Predstavnici udruženja Inženjeri zaštite životne sredine su učestvovali u okviru dve mreže, Zelena lista Srbije i Pošumimo Vojvodinu. Sastanci su bili veoma plodonosni, u okviru mreže Pošumimo Vojvodinu izglasano je usvajanje Pravilnika o prijemu novih članica kako bi zainteresovana udruženja mogla da saznaju uslove pristupa mreži. Sastanak Zelene liste Srbije se dogodio godinu dana nakon prethodnog i članice su uradile retrospektivu prethodnog perioda i dogovorile planove za naredne korake. Elan za radom je bio prisutan i očekuju se novi zajednički projekti za čistiju i zdraviju životnu sredinu.