„Hajmo na OPENS piknik!“

U ponedeljak 18. decembra, u parku u ulici Vojvode Knićanina u Novom Sadu, započela je nedelja edukativno-rekreativnih aktivnosti na otvorenom u organizaciji udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine“.


Program je namenjen učenicima i učenicama srednjih škola, koji imaju priliku da odaberu neku od zadatih vežbi i nakon njenog uspešnog izvođenja osvoje voće, čaj, sok ili flaširanu vodu.
Aktivnosti će se realizovati i u sredu 20., četvrtak 21. i petak 22. decembra, u periodu od 10 do 11 časova, i od 15 do 16 časova.
Stručnjaci će sa srednjoškolcima razgovarati i o važnosti provođenja slobodnog vremena u parkovima, njihovom značaju za sve stanovnike grada, kao i o zdravim stilovima života.


Projekat „Hajmo na OPENS piknik!“ finansiran je od strane Gradske uprave za sport i omaladinu Grada Novog Sada – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije programa i projekata od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora kojim se ostvaruju ciljevi i sprovode aktivnosti definisane aplikacijom Novi Sad Omladinska prestonica Evrope 2019. godine, a u skladu sa Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada za period 2015-2018. godine.