Forum omladinske politike 2020- Mladi i održivi razvoj

Članica udruženja ,,Inženjeri zaštite životne sredine” Milena Ilić učestvovala je na ovogodišnjem Forumu omladinske politike – Mladi i održivi razvoj. Forum je zbog epidemije korona virusa održan 10. i 11. juna putem online platforme ZOOM.

Povodom Nedelje održivog razvoja Forum omladinske politike je sprovela ,,Krovna organizacija mladih Srbije” koja je za cilj imala da popularizuje ciljeve održivog razvoja među mladima i da motiviše donosioce odluka, da uključuju mlade i predstavnike mladih u realizaciju ciljeva.

Panel ,,Mladi i održivi razvoj” doneo je učesnicima saznanje u vezi sa ciljevima održivog razvoja, njihovoj implementaciji u Srbiji i načinima kako se mogu kroz omladinski sektor uključiti u njihovu realizaciju.

Učesnici su imali posebne sesije u vezi sa socijalnom, ekonomskom i ekološkom dimenzijom ciljeva održivog razvoja, kako bi zajedno kreirali konkretne mere za uključivanje mladih u realizaciju ciljeva.

Kroz ciljeve održivog razvoja upoznali smo se sa tri dimenzije ciljeva održivog razvoja:  cilj 12 (odgovorna potrošnja i proizvodnja), cilj 13 (akcija za klimu) i cilj15 (život na zemlji).