CSOnnect: Sastanak predstavnika udruženja sa Ministarstvom zaštite životne sredine

Na poziv Srđana Stankovića, savetnika u Ministarstvu zaštite životne sredine Republike Srbije, u Beogradu je u utorak 13. marta održan sastanak predstavnika i predstavnica vodećih organizacija konzorcijuma koji su ove godine podržani kroz CSOnnect program.

Razgovor je počeo kratkim predstavljanjem udruženja, projekata i inicijativa koje će se ove godine realizovati uz podršku Regionalnog centra za životnu sredinu.

Nakon toga, Srđan Stanković, savetnik ministra zadužen za saradnju sa nevladinim organizacijama, obavestio je prisutne da je ovo četvrti susret sa predstavnicima OCD i da Ministarstvo priprema trogodišnji plan saradnje, sa jasno definisanim ulogama i ciljevima.

Ideja je da se ubuduće sastanci organizuju po sektorskim grupama, gde bi „Inženjeri zaštite životne sredine“ i „Zelena lista Srbije“ bili uključeni u grupu koja se bavi upravljanjem otpadom.

Iz Ministarstva je najavljeno i intenzivnija saradnja sa privredom, pa će se u narednom periodu pod njihovim pokroviteljstvom organizovati susreti predstavnika i predstavnica nevladinih organizacija i privrednih subjekata.