„SAVE OUR PLANET“: U Ljubljani završen seminar za omladinske radnike i radnice

Predstavnici i predstavnice „Inženjera zaštite životne sredine“ od 23. do 28. jula učestvovali su na seminaru „Save Our Planet“, koji je u organizaciji udruženja „Youth Network No Excuse“ realizovan u Ljubljani (Slovenija).

Program je bio namenjen omladinskim radnicima i radnicama, kao i drugim osobama koje rade i u stalnom su kontaktu sa mladim osobama, a imao je za cilj da ih osposobi za efikasnu komunikaciju i podsticanje kritičkog mišljenja kod mladih u vezi sa klimatskim promenama i pitanjima održivog razvoja.

Učesnici i učesnice iz četiri zemlje – Bugarske, Turske, Slovenije i Srbije, njih 30, imali su priliku da na interaktivnim radionicama debatuju, razmenjuju ideje i dobre prakse u radu sa mladima u svojim sredinama kada su u pitanju navedene teme, kao i da osmišljavaju rešenja za konkretne zadatke.

Poseban deo programa bio je posvećen društvenim mrežama i najadekvatnijem pristupu mladima koristeći ovaj kanal komunikacije.

Seminaru su ispred „Inženjera zaštite životne sredine“ prisustvovali Danilo Kovačević, Iva Kekić, Jovana Vukas, Dragoslav Šekularac, Dragana Malidžan, Antonija Cverdelj i Aleksandra Ćurić.

Projekat „Save Our Planet“ realizovalo je udruženje „Youth Network No Excuse“ (Slovenija), u partnerstvu sa „Solidarity Works“ (Bugarska), „Naturel Der“ (Turska) i „Inženjerima zaštite životne sredine“ (Srbija), uz finansijsku podršku Evropske unije kroz program Erazmus+.


Fotografije: Udruženje „Youth Network No Excuse“

 

/Ovaj tekst napisan je u okviru programa  „OPENS u niskom startu“, koji je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada – Кancelarije za mlade i Omladinskog saveza udruženja „OPENS“./