Poziv za volontere/ke koji bi aktivno učestovali u akciji „ZAMENITE STARI PAPIR ZA SADNICE“

U želji da promoviše i podstakne decu i mlade na reciklažu starog papira i ove godine tokom manifestacije „Novosadsko proleće“ udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“ organizovaće akciju zamene starog papira za sadnice cveća ili drveća.

Građani i građanke koji donesu 10 kg starog papira dobiće sadnicu cveća, a oni koji donesu 60 kg starog papira dobiće sadnicu drveća. Na štandu „Inženjera zaštite životne sredine“ svi zainteresovani moći će da dobiju i više informacija o procesu reciklaže i načinima na koji mogu da smanje svoj uticaj na životnu sredinu i doprinesu njenom očuvanju, kao i načinima na koje možemo da odgovorimo na klimatske promene koje nas svakoga dana sve više pogađaju.

Manifestacija „Novosadsko proleće“ održava se od 20. do 24. marta na SPENS-u u Novom Sadu, a štand „Inženjera zaštite životne sredine“ nalaziće se u holu na prvom spratu i biće otvoren od 8 do 20 časova svakog dana.

Volonteri i volonterke imaće mogućnost da:
– steknu iskustvo u realizaciji konkretnih aktivnosti
– u praksi primene stručna znanja vezana za reciklažu
– upoznaju se sa radom udruženja
– ostvare nova poznanstva sa organizacijama i pojednicima iz udruženja i grupa koje deluju u oblasti zaštite životne sredine.

Od angažovanih volontera i volonterski očekuje se da:
– šest časova dnevnu dežuraju na štandu udruženja (od 8 do 14 ili od 14 do 20 časova)
– izmere stari papir koji građani i građanke donesu i daju im odgovarajuću sadnicu
– svim zainteresovanima pruže stručne informacije o reciklaži, posebno reciklaži papira.

Za realizaciju akcije udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“ planira da angažuje dve osobe; volonterima/kama će biti obezbeđenja stalna podrška i osveženje.

Svi zainteresovani mogu da se prijave putem mejla izzsns@gmail.com, najkasnije do ponedeljka 5. marta. Za prijavu je potrebno poslati CV sa kontakt podacima i kratko motivaciono pismo.

Kako je bilo na prethodnim akcijama može se pogledati na Facebook stranici „Inženjera zaštite životne sredine“, a za dodatne informacije o akciji možete nas kontaktirati na 064 164 2156.