Poziv za učešće na tribini „Kakvu vodu pijemo?“

Kao početna aktivnosti četvrtog po redu festivala WATER FEST u sredu 4. jula, sa početkom u 19 časova, u prostoru Tribine mladih Kulturnog centra Novog Sada biće organizovana tribina “Kakvu vodu pijemo?”.

Tribina ima za cilj da da jasan i nedvosmislen odgovor na pitanja „Kakvu vodu pijemo u Novom Sadu i Vojvodini?“ i „Kako kvalitet vode za piće utiče na naše zdravlje?“ kao i da ukaže na značaj očuvanja vodnih resursa i uticaj koji ljudi svojim svakodnevnim aktivnostima vrše na njih.

Na tribini će govoriti:
prof. dr Sanja Bijelović, načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta za javno zdravlje Vojvodine
dr Srđan Rončević, profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu
Dragana Milošević, rukovoditeljka odeljenja mikrobiologije i biologije Labaratorije JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad.

Tribinu će moderirati Msc Igor Jezdimirović, predsednik udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine“.

Pozivamo sve zainteresovane da dođu i uzmu aktivno učešće u diskusiji.
Ulaz je slobodan.

WATER FEST 2018 održava se od 4. do 7. jula 2018. godine u prostoru Letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada. Pored edukativne tribine, tokom tri dana festivala biće organizovan i bogat muzički program u želji da se na interesantan i mladima zanimljiv način ukaže na neophodnost zaštite i očuvanja vode i vodnih resursa.

Festival organizuju udruženja „Odrasti zdravo“ i „Inženjeri zaštite životne sredine“ i Kulturni centar Novog Sada, a kao partneri učestvuju: Savez ekoloških udruženja “Zelena lista Srbije”, “Ritam zdravlja”, Udruženje zanatlija Novi Sad, Najevropljanin, Petroland, Heineken, Gala voda, Omladinski savez udruženja “Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS”, Pravni fakultet za privredu i finansije, JP SPC Vojvodina, FIMEK, CSOnnect program, Regionalni centar za životnu sredinu, Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.