Održan vikend volonterski kamp „Na mladima svet ostaje“

Šesti po redu volonterski kamp organizovan od strane Inženjera zaštite životne sredine realizovan je u selu Jazak na Fruškoj Gori u periodu od petka 09. oktobra do nedelje 11. oktobra. Mladi volonteri i volonterke su pomogli uređivanju igrališta za decu, kao i uredjivanje okolnih objekata u blizini igrališta koje se nalazi u okviru Centra za ruralni razvoj i primenjeno obrazovanje.

Volonteri iz raznih krajeva Srbije su tokom dvodnevnog boravka u Centru za ruralni razvoj i primenjeno obrazovanje(CERUDA) u Jasku imali priliku da pomognu uređivanje dečijeg igrališta koje se nalazi u okviru centra, pravljenje sedišta za ljuljaške, lakiranje konstrukcija, pravljenje i postavljanje klupice, krečenje objekta, popravka starih ormarića, sađenje ukrasnih biljaka u blizini igrališta.

Pored radnog dela kampa, volonteri su imali priliku da obiđu selo Jazak i uvere se u lepote ovog sela. Posetili su manastir Jazak, izvor sa kojeg ne samo meštani već i iz okolnih gradova ljudi dolaze da se napiju vode, i vidikovac koji se nalazi na ulasku u selo.

U toku oktobra će se nastaviti sa aktivnostima kako bi se obavili svi planirani zadaci. U ove aktivnosti će biti uključeni lokalni volonteri, mladi iz sela Jazak i njegove okoline.

Vikend volonterski kamp je organizovan od strane udruženja Inženjeri zaštite životne sredine u saradnji sa Mladim Istraživačima Srbije – Volonterskim servisom Srbije, a podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.