Odgovorno upravljanje otpadom na društvenim mrežama

Odgovorno upravljanje otpadom započinje kampanju na društvenim mrežama kao najvećem distributoru informacija i gde ćemo povremeno sa vama deliti korisne savete, ideje i informacije u vezi reciklaže, održivog načina života i odgovornog upravljanja otpadom. Na taj način želimo da skrenemo pažnju na ulogu i odgovornost svakoga od nas u pravljenju zdravije životne sredine za nas i naše potomke. To su ciljevi vredni malih promena u svakodnevnom životu koji su uglavnom dostupni i kojima treba težiti.

Problem je što se fokusiramo na to koliko su veliki izazovi da se napravi bitna promena koja će rešiti probleme 7.4 milijardi ljudi koliko nas ima na Zemlji. Umesto toga bi mogli da podsetimo svakoga od nas da napravi uticaj danas, malim svakodnevnim pobedama pravimo veliki rezultat.

Jedan litar čiste vode manje utrošen i pušten u kanalizaciju, isključen električni uređaj iz utičnice, isključeno svetlo u praznoj prostoriji prave ogromnu uštedu kada se dešavaju kod stotina, hiljada, miliona i na kraju milijardi ljudi. Replicirajući male korake iznova i iznova uticaj je ogroman i značajan na globalnom nivou.