Nastavak akcije ozelenjavanja osnovnih škola

U petak 04. decembra sprovedena je akcija ozelenjavanja osnovnih škola u Zrenjaninu. U još dve osnovne škole povećane su površine pod sadnicama drveća, OŠ „Žarko Zrenjanin“ i OŠ „Dositej Obradović“.

U želji da se doprinese povećanju površina pod drvećem u gradu Zrenjaninu koji ima problema sa kvalitetom vazduha, udruženje Inženjeri zaštite životne sredine u saradnji sa kompanijom Patrol 023 organizuje akcije ozelenjavanja osnovnih škola u Zrenjaninu. U prethodne dve akcije, tri osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, OŠ „Žarko Zrenjanin“ i OŠ „Dositej Obradović“ su dobile oko 300 sadnica drveća i žbunastog bilja. Akcije su sprovedene u okviru zajedničkih projekata udruženja Inženjeri zaštite životne sredine i kompanije Patrol 023, „Korporacije za buduće generacije“ i „Kilometri za budućnost“.

Veliku pomoć prilikom realizacije akcija je pružilo Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina koje je predlozima mesta sađenja i iskopavanjem rupa pomoglo ostvarivanju ciljeva.

Nepovoljna epidemiološka situacija nije dozvolila prisustvo više učesnika i gostiju zbog bezbednosti, ali naravno to nije bio dovoljan razlog da se sama akcija ne održi. Veoma je bitno da se akcije sađenja drveća realizuju kako bi danas dali doprinos za smanjenje negativnog uticaja zagađenja u budućnosti.