MEĐUNARODNI SASTANAK ZA RAZVIJANJE E – IGRE O EKOLOŠKIM TEMAMA – EKO PATROLE ZA EKOLOŠKE CILJEVE.

Od 25. do 30. jula 2023, održan je međunarodni sastanak partnera projekta „Eko Patrole za Ekološke Ciljeve“ koji je finansirala Evropska unija kroz program Erasmus+.

Sastanak je održan u Felsoors-u u Mađarskoj, nedaleko od jezera Balaton, sa ciljem da se razvije koncept e-igre koja ima za cilj podizanje nivoa znanja srednjoškolaca o temama bitnim za zaštitu životne sredine i postizanje održivog razvoja. E-igra, zajedno sa svojom „hard copy“ verzijom je druga komponenta projekta koja zajedno sa razvojem priručnika o neformalnim metodama učenja o ekološkim temama, čini celinu namenjenu mladima.

Na osnuvu rezultata sastanka dalji razvoj e-igre preuzeće stručna lica i razviti igru do kraja. Igra će pre puštanja u „etar“ biti testirana i predstavljena mladima, kako bi se njihovo mišljenje i sugestije moglo uvrstiti u finalnu verziju igre.

Teme koje će biti obrađivane u ovoj igri su raznovrsne i omogućiće učenje o različitim aspektima zaštite životne sredine, kao što su zaštita voda, očuvanje zemljišta,upravljanje otpadom, ekološki aktivizam, biodiverzitet, klimatske promene itd.

 

Partneri iz Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Srbije, Mađarske i Italije učestvovali su na ovom sastanku.

Više informacija o projektu „Eko Patrole za Ekološke Ciljeve“ možete pronaći na web stranici projekta https://eco-patrols.eu/.

 

Ovaj post je podržan od strane Evropske unije. Izražena mišljenja su stavovi autora i Evropska komisija nije odgovorna za bilo kakvu upotrebu informacija sadržanih u ovom postu.