Konferencija “Erazmus+ otvara vrata”

Udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“ od 18. do 20. oktobra, u Kongresnom centru „CEPTOR“ na Andrevlju, organizuje međunarodnu konferenciju “Erazmus+ otvara vrata”.

Konferencija će okupiti 50 predstavnika i predstavnica organizacija mladih i organizacija za mlade iz šest zemalja zapadnog Balkana (Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Srbija, Albanija, Kosovo*), kao i donosioce odluka koji imaju uticaj na kreiranje i razvoj programa za mlade.

Tokom radnog dana konferencije, u petak 19. oktobra, učesnici i učesnice će prisustvovati jednom od tri panela i diskutovati o ključnim aktivnostima Erazmus+ programa:

  1. KA1 (ključna aktivnost 1): mobilnost u oblasti obrazovanja i mladih.
  2. KA2 (ključna aktivnost 2): institucionalna saradnja u oblasti obrazovanja, mladih i sporta
  3. KA3 (ključna aktivnost 3): unapređenje obrazovnih politika i politika koje se odnose na mlade.

Nakon diskusije u panel grupama, preporuke i sugestije će biti zajedno prezentovane i prodiskutovane, a nakon završetka konferencije i objavljene na sajtu www.diajlog.rs. Cilj je da se, kroz javnu raspravu, prikupe preporuke i formiraju zahtevi za unapređenje korišćenja Erazmus+ programa na prostoru zapadnog Balkana. Preporuke će biti objedinjene i objavljene u vidu brošure na srpskom, engleskom i albanskom jeziku.

Konferencija “Erazmus+ otvara vrata” deo je istoimenog trogodišnjeg projekta, koji realizuje udruženje “Inženjeri zaštite životne sredine” u okviru programa “Novi Sad – Evropska prestonica mladih za 2019. godinu”.

Cilj projekta je uspostavljanje strukturiranog dijaloga, umrežavanje i sinergijsko delovanje ka unapređenju pozicije i mogućnosti mladih sa Balkana.