Ciljevi održivog razvoja: izveštaj iz senke

Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje SRH Srbije vodila je proces izrade Izveštaja iz senke o sprovođenju Ciljeva održivog razvoja u Srbiji. Izveštaj iz senke izrađen je od strane nezavisnih eksperata i predstavnika akademske zajednice i civilnog sektora kako bi dao nepristrasan osvrt na sprovođenje 6 ciljeva „Ciljeva održivog razvoja“ u Srbiji.

Izveštajem iz senke obuhvaćeni su cilj 3 – Dobro zdravlje, cilj 5 – Rodna ravnopravnost, cilj 8 -Dostojanstveni rad i ekonomski rast, cilj 10 – Smanjenje nejednakosti, cilj 13 – Akcija za klimu i cilj 16 – Mir, prava i snažne institucije.

MSc Igor Jezdimirović ispred Inženjera zaštite životne sredine imao je priliku da radi u timu koji je pripremao Izveštaj iz senke i bio direktno zadužen za Cilj 13 – Akcija za klimu. 

Ceo izveštaj iz senke može se preuzeti ovde.

Zahvaljujemo se Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje SRH Srbije koja je prepoznala našu ekspertizu u ovoj oblasti i regionalnom projektu „Socijalna pravda za osetljive grupe“ SoRi Nemačke razvojne saradnje koji sprovodi GIZ na podršci prilikom izrade izveštaja.

Izvornu objavu na sajtu Asocijacije za seksualno i reproduktivno zdravlje SRH Srbije možete videti na sledećem linku: http://ljudskaprava.org/index.php/sr-yu/vesti/179-shadow-report-on-progress-towards-implementation-of-sustainable-development-goals-sdgs