Četiri tone papira prikupljeno u akciji „Zamenite stari papir za sadnice“

Udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“ i ove godine uspešno je sprovelu akciju zamene starog papira za sadnice u cilju podizanja svesti sugrađana i sugrađanki o značaju reciklaže.

Od 23. do 27. oktobra, u okviru manifestacije „Novosadska jesen“, svi koji su želeli da se uključe u akciju imali su prilike da na štandu udruženja 10 kilograma papira zamene za sadnicu cveća, a 60 kilograma za sadnicu drveta.

Pozivu se odazvalo više od 70 građana i građanki svih uzrasta, kao i nekoliko obrazovnih ustanova, institucija i preduzeća – Osnovna škola „Prva vojvođanska brigada“, ŠOSO „Milan Petrović“, Osnovna škola „Desanka Maksimović“ Futog, vrtić „Kockica“ Futog, Škola za dizajn „Bogdan Šuput“, Osnovna škola i predškolska ustanova „Svitac“ Sremska Kamenica, Srednja škola Titel, JP SPC „Vojvodina“, JKP „Vodovod i kanalizacija“, Oradio, Crvni krst Inđija, Mesna zajednica Slana bara, Prerazmišljavanje – razmena knjiga, Kulurna stanica Eđšeg, studenti i studentkinje Tehnološkog fakulteta i mnogi, mnogi drugi.

Ukupno je prikupljeno 4 tone i 40 kilograma papira za reciklažu.

Udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“ zahvaljuje se svima koji su se uključili i doprineli da se akcija uspešno realizuje.