Info dan o Erazmus+ programu u Banja Luci

20. novembra u Domu omladine u Banja Luci održan je info dan „Erazmus+ otvara vrata“ koji su zajednički organizovali Agencija za saradnju i razvoj CEREBRA iz Banja Luke i udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“. 

Cilj ovog događaja je bio da je predstavnicima/ama organizacija za mlade o oprganizacija mladih iz Bosne i Hercegovine- Republike Srpske  pruži informacije o ERASMUS+ programu, ključnim merama u sklopu programa, kao i o samoj projektnoj aplikaciji.

Tokom info dana učesnici su imali priliku da steknu znanja o mogućnostima koje pruža program Erazmus+, registraciji i dobijanju PIC broja, samoj projektnoj aplikaciji i rokovima za dostavu projektnih prijedloga, mogućnostima apliciranja i finansiranja, pronalasku partnera i međusobne saradnje, programskim i partnerskim zemljama, i druge informacije vezane sa Erazmus+ program.

Info dan je bio namenjen i onima koji se prvi put susreću sa Erazmus+ programom, ali i za one koji već godinama koriste mogućnosti koje ovaj program nudi.

Tokom info dana „Erazmus+ otvara vrata“ predstavljen je i istoimeni trogodišnji projekat udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine“ koji se realizuje u periodu od 2018. do 2020. godine u okviru programa “Novi Sad- Omladinska prestonica mladih 2019.”. Projekat „Erazmus+ otvara vrata“ sufinansiran je sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.