Uspostavljanje saradnje sa Fondacijom Tempus povodom realizacije projekta „Erazmus+ otvara vrata“

U petak, 6. jula 2018. godine, održan je sastanak predstavnika i predstavnica Fondacije Tempus i Udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“ povodom uspostavljanja saradnje.

„Inženjeri zaštite životne sredine“ će u periodu od 2018-2020. realizovati projekat „Erazmus+ otvara vrata“ koji se sprovodi kao deo programa projekta  Novi Sad- Evropska prestonica mladih.

Ideja projekta „Erasmus+ otvara vrata“ je da se kreira i uspostavi prostor za zemlje zapadnog Balkana kako bi učesnici mogli da razmenjuju znanja i iskustva stečena učestvovanjem i sprovođenjem projekata u okviru Erazmus+ programa.

Udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“ će identifikovati organizacije korisnice Erazmus + programa iz regiona i zajedno sa njima organizovati susrete u Albaniji, Kosovu, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, težeći da se uspostave dugoročna partnerstva i uključe organizacije sa Balkana u mreže organizacija za mlade i mreže mladih u Evropskoj uniji.

Susreti će prethoditi godišnjoj konferenciji koja će okupiti predstavnike i prestavnice organizacija mladih i organizacija za mlade na Balkanu, kao i odnosioce odluka u Evropskoj uniji koji utiču na programe za mlade. Sa konferencije, koja će se u 2018. godini održati 19. oktobra u Novom Sadu, uputiće se preporuke i sugestije za unapređenje aktivnosti Erasmus + programa na Balkanu.

Fondacija Tempus, osnovana je 2002. godine, a od 2014. nadležna je  za sprovođenje komponente obrazovanja u okviru najvećeg programa Evropske unije- Erazmus+. Svojim dugogdišnjim iskustvom i stručnošću, predstavnici Fondacije spremni su da daju svoj doprines i aktivno učestvuju u realizaciji aktivnosti projekta „Erazmus+ otvara vrata“, kako bi izrađene preporuke pozitivno uticale na razvoj ovog programa, i to ne samo u Srbiji već u svim zemljama regiona.