20. 6. 2022.

Zeleni susreti – izađi na zelenu granu: Društveni aktivizam kao odgovor na lokalne izazove u obasti životne sredine

U petak, 17. juna 2022. godine, u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu, održani su Zeleni susreti, događaj koji je organizovala Beogradska otvorena škola u okviru projekta Zeleni inkubator, a koji sprovodi u partnerstvu sa Mladim istraživačima Srbije i Inženjerima zaštitie životne sredine. Događaj Zeleni susreti – izađi na zelenu granu okupio je više od 80 […]

15. 6. 2022.

Održan prvi sastanak Radne grupe za izradu Predloga programa prilagođavanja na izmenjene klimatske uslove

U petak, 10. juna 2022. godine, u hotelu Falkesteiner i putem ZOOM platforme održan je prvi sastanak Radne grupe za izradu Predloga programa prilagođavanja na izmenjene klimatske uslove. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, u aprilu 2022. godine, uputilo je Javni poziv organizacijama civilnog društva […]

Call For Participants: Seminar „Save Our Planet“ in Ljubljana

We are aware that in today’s society with the advancement of the internet, web-based media and the overload of information present a challenge. The issue is painfully evident when we wish to inform ourselves on a specific topic and there is a plethora of information that might not be truthful, correct, scientifically proven, or even […]

Water fest
Eko dinar
E projekti Hakaton

Evropske integracije

Polazeći od našeg motoa „Misli globalno, deluj lokalno“, „Inženjeri zaštite životne sredine“ aktivno su se uključili u proces integracije Srbije u Evropsku uniju i razvili plodnu međunarodnu saradnju na polju zaštite životne sredine i mladih.

Aktivnim članstvom u Koaliciji 27 i radom na pripremi Izveštaja iz senke o napretku Srbije u procesu pridruživanja Evropskoj uniji u okviru poglavlja 27 u oblasti upravljanja otpadom dajemo stručan doprinos unapređenju stanja u ovoj oblasti i ukazujemo na izazove sa kojima se naša zemlja susreće na ovom maratonskom putu.

Članstvom u SECO mehanizmu, u grupama 1. Zaštita životne sredine i održivi razvoj i 2. Energetika, zajedno sa ostalim organizacijama članicama trudimo se da spoznamo mehanizme donošenja odluka o finansiranju velikih projekata kroz IPA program i damo svoj doprinos ka usmeravanju ovih sredstava na rešavanje realnih i gorućih pitanja u Srbiji.

Učešćem u radu Radne grupe Zaštita životne sredine i klimatske promena, u okviru Nacionalnog konventa o EU, trudimo se da sakupimo relevantne i pravovremene informacije kako bi svoj rad učinili što efikasnijim i efektivnijim.

Čvrsto verujući da je za uspešan proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji neophodan participativan proces, uz razvoj dijaloga i razumevanje aktuelnih okolnosti i pravila koja članstvo donosi, u svojim aktivnostima dajemo kritički osvrt na društvene procese u oblastima upravljanja otpadom, zaštite životne sredine i mladih.